Az MSZP nem kért a megosztó Gyurcsányból

Vágólapra másolva!
Túl megosztó és túl sokat követel - Mesterházy Attila szerint ezek miatt szakadtak meg a tárgyalások Gyurcsány Ferenc pártjával.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége miatt nem támogatta az MSZP, hogy közösen induljanak a volt kormányfő új pártjával, a Demokratikus Koalícióval - így magyarázta Mesterházy Attila, hogy miért szakadt meg a két párt közötti tárgyalás.

Az MSZP elnöke egy vitafórumon beszélt a tárgyalásokról. Mesterházy Attila szerint a kormányváltáshoz a bizonytalan szavazókat is meg kell nyerniük, a párt vezetése pedig úgy ítélte meg, hogy Gyurcsány Ferenc indulása akadályozná ennek a célnak az elérését.

Gyurcsány Ferenc az Origónak korábban azt mondta, a tárgyalásokon a szocialisták olyan elvárásokat fogalmaztak meg, amely a DK "halálához" vezettek volna. Ilyen volt például, hogy a legismertebb arcok, így Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes vagy Varju László ne indulhasson a választáson.

Mesterházy azt is mondta, a Demokratikus Koalíció és a Fodor Gábor-féle liberális párt a társadalmi támogatottságához képest túlzó kéréseket fogalmazott meg.