Az MSZP-választmány elfogadta az Együtt-PM-mel kötött megállapodást

Vágólapra másolva!
Döntöttek arról is, hogy a szocialista párt nem köt választási együttműködést a Demokratikus Koalícióval, a Liberálisokkal és a Magyar Szociáldemokraták Pártjával.
Vágólapra másolva!

A szocialista párt választmánya egyhangúlag hagyta jóvá az MSZP és az Együtt-PM választási megállapodását, amely szerint külön listán indulnak a választáson, de a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet – közölte Botka László, a testület elnöke. Mesterházy Attila pártelnök ezt azzal egészítette ki: a választmány elfogadta, hogy az MSZP nem köt választási együttműködést a Demokratikus Koalícióval, a Liberálisokkal és a Magyar Szociáldemokraták Pártjával.

Botka László elmondta, hogy az MSZP október 19-én tart kongresszust, itt fogadják el választási programjukat és hoznak végleges döntést az országgyűlési és az európai parlamenti választási listáról. A listákra az elnökség tesz javaslatot, amelyet a választmány október 12-én véleményez.

Az Együtt-PM szövetség szerint az MSZP választmányának szombati döntésével létrejött az ellenzéki szövetség, amellyel valódi esély nyílhat nemcsak a 2014-es kormányváltásra, hanem az azt követő jó kormányzásra is. A Bajnai Gordon vezette pártszövetség a közleményben azt írta: a választmányi döntéssel hivatalossá vált a két legnagyobb ellenzéki erő választási együttműködése.

Az Együtt-PM szerint az ellenzék így minden erejével arra összpontosíthat, ami a legfontosabb: "a problémákra, amelyeket Orbán Viktor rossz kormányzása okozott a magyar polgároknak és vállalkozásoknak, legfőképpen pedig a megoldásokra, amelyeknek köszönhetően 2014-et követően újra jó irányba tarthat majd Magyarország".