Óbudán látták a gyerekrabló nőt

Vágólapra másolva!
A Facebookon tette közzé egy édesanya, hogy egy ismeretlen, zavart nő beszédbe elegyedett a gyermekekkel egy óbudai játszótéren, majd amikor a szülők megszólították őt, akkor elmenekült. Az édesanya szerint a rendőrök azt mondták neki, az utóbbi időben megszaporodtak a hasonló bejelentések. Múlt héten egy szintén zavart nő XIII. kerületi iskolákból próbált elcsalni gyerekeket.
Vágólapra másolva!

"Barátnővel és öt 5-9 éves gyerekkel voltunk, mikor arra lettünk figyelmesek, hogy a játszótér kerítésén kívül áll egy kb talán 40-es nő, és beszélget az egyik velünk lévő, egyébként legnagyobb gyerekkel." Így kezdődik egy budapesti édesanya tegnapi bejegyzése a Facebookon. Mint írja, a szófoszlányokból biztosra vették, hogy ismerősök, mert a gyereket a nő a nevén szólította, ám aztán gyanús lett az egész szituáció.

"Odamentem, a nő ekkor feldühödött és elég trágárul folytatta, elküldött mindenfele. Itthonról bejelentettem a rendőrségen, akik köszönték és elmondták, hogy az elmúlt pár napban megszaporodott az ilyen esetek száma itt is, kijönnek. A nő kb 160 cm magas volt, zavart, furcsa, vállig érő világos barna hajjal" - áll a bejegyzésben.

Az édesanyát mi is megkerestük. Ő amellett, hogy hozzájárult a bejegyzés közzétételéhez, mondván, a cél, hogy minél több szülőhöz eljusson a történet, azt mondta, hogy a rendőrök a telefonos bejelentésnél pozitívan álltak hozzá az ügyhöz, egyből kimentek a játszótérre. Azóta egyébként nem keresték őt sem további kérdésekkel, sem azzal, hogy tegyen írásos bejelentést. Azt is mondta, hogy a nő "fura látványt nyújtott", a mozdulataiból is egyértelmű volt, hogy zavart volt.

A múlt héten XIII. kerületi iskoláknál láttak egy zavartan viselkedő nőt. Az édesanya lapunknak azt mondta, a rendőrség szerint az ő személyleírása ráillett az eddigi leírásra.

Megkerestük a BRFK sajtóügyeletét is, amint érkeznek válaszok a kérdéseinkre, frissítjük a cikket.