Lovak, villanyautók és operaénekesek miatt zárják le a várost

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Vágta és az Operaház szezonnyitója és a fővárosi autómentes hétvége miatt is több útvonal lesz lezárva  Budapesten a hétvégén. Az Andrássy úton hétfő hajnalig nem lehet majd autózni.
Vágólapra másolva!

A fővárosi autómentes hétvége, a Nemzeti Vágta, az MVM Energia Futam és az Operaház szezonnyitója miatt is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén a főváros útjain - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Péntek estétől hétfő hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, szombat hajnaltól az Olof Palme sétányt, időszakosan pedig a Dózsa György út forgalmát is korlátozni fogják. Péntek estétől vasárnap hajnalig a Lánchídon nem tudnak átkelni majd az autósok.

A korlátozások miatt a Kisföldalatti szerelvényei szombaton egész nap nem állnak meg az Operánál a Vörösmarty tér felé, a 16-os és 916-os buszok péntek estétől a szombati üzemzárásig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek.

A 105-ös buszok péntek 18 órától 22 óráig, majd vasárnap egész nap az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán át közlekednek. Ugyanez a járat pénteken 22 órától üzemzárásig, majd szombaton egész nap a Krisztina körút - Erzsébet híd - Rákóczi út - Astoria - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Szondi utca útvonalon közlekedik.

A 75-ös trolibuszok a szombati üzemkezdéstől a vasárnapi üzemzárásig az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út - Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik. Szintén módosított útvonalon közlekedik a péntek esti első indulási időponttól a hétfő hajnali utolsóig a 979-es éjszakai busz.

A Dózsa György út lezárása miatt szombaton és vasárnap 8 óra és 20 óra között módosított útvonalon szállítják az utasokat a 20E, a 30-as és 30A buszok.