Pénteken hazamehet a balesetet szenvedett miniszter

Rendőrségi útzár a Nógrád megyei Nagylóc határában, miután balesetet szenvedett a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító autó Nagylóc és Zsunypuszta között
Vágólapra másolva!
Vállsérülését ellátták, és pénteken hazamehet Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki csütörtökön szenvedett autóbalesetet Nógrád megyében, feltehetően tilosban száguldozó ralisok miatt. A miniszter a Facebookon közölte, hogy pár napon belül minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba.
Vágólapra másolva!

Pénteken elhagyhatja a budapesti Honvédkórházat az előző nap autóbalesetet szenvedett Hende Csaba honvédelmi miniszter - közölte Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka pénteken az M1 Ma Reggel című műsorában. A dandártábornok szerint a csütörtökön mentőhelikopterrel kórházba szállított miniszter vállsérülését még este ellátták, az éjszaka nyugodtan telt.

A baleset után a rendőrség egy rövid időre lezárta az utat a Nógrád megyei Nagylóc határában Forrás: MTI/Komka Péter

A Honvédkórházba ugyancsak mentőhelikopterrel beszállított másik súlyos sérült - vélhetően a balesetet okozó autó sofőrje - zárt hasi sérülést szenvedett. A fiatal férfi állapota szintén stabil, de őt még megfigyelésre bent tartják. A parancsnok szerint valószínűleg a biztonsági öv nyomta meg a férfi hasát.

Hende Csaba péntek reggel a Facebook-oldalán közölte, hogy jobban van, és "remélhetőleg néhány nap múlva minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba".

A minisztert szállító autó a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze egy másik kocsival csütörtökön délután 5 óra körül. A balesetet, amelyben összesen öten sérültek meg, feltehetően nem a minisztert szállító autó okozta. A helyszínt, a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszt egy raliversenyző-páros engedély nélkül akarta lezárni, de a minisztert szállító honvédségi autó megkülönböztető jelzését használva kikerülte a lezárást jelző embert, majd a szerpentinen ütközött a ralisokkal. A versenyautó pilótáját álítólag többször is megbüntették már gyorshajtásért.

A balesetben résztvevő autók darabjai Forrás: MTI/Komka Péter

A honvédelmi miniszter autójának vezetőjét és a másik kocsi utasát ugyancsak a budapesti Honvédkórházba szállították kivizsgálásra, mentőautóval. A baleset ötödik sérültjét, a raliautó navigátorát a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház traumatológiai osztályán ápolják súlyos sérülésekkel.

Hende Csaba honvédelmi miniszter következő napokra előzetesen megszervezett programjait át kellett tervezni. Eredeti programja szerint a tárcavezető pénteken Ostravában a cseh védelmi minisztérium egy konferenciáján tartott volna előadást.