Horváth László fideszes képviselő pálfordulása

Vágólapra másolva!
Szeptember 6-án Horváth László a honlapján még egyértelműen úgy foglalt állást, hogy a fogyatékkal élők bélapátfalvai intézményéből ne költözzön Szilvásváradra a lakók egy része. Miután azonban ez kiderült, olyan videót tett fel a youtube-ra, ahol az ügy élharcosaként jelenik meg.
Vágólapra másolva!

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság összesen 150 enyhén vagy középsúlyosan értelmi fogyatékos ellátottat szeretne lakóotthoni környezetbe költöztetni a bélapátfalvai szakintézményéből. A Heves megyei települések között került szóba Szilvásvárad is, ahova a tervek szerint 14 ember költözne be, de a lakók egy része nem örül az ötletnek, és ennek hangot is adott.

A 444 beszámolója szerint a város képviselőtestületi ülésén az ózdi cigányokhoz is hasonlították a beköltözők problémáját, és a témától egyértelműen szabadulni próbáltak

Az ügybe a város országgyűlési képviselője is beszállt. Horváth László szeptember 6-án a honlapján azt írta, hogy „Az elmúlt napokban folytatott egyeztetések eredményeként azt kérem a pályázótól… módosítsa a pályázatot úgy, hogy Szilvásváradon ne vásároljanak ingatlanokat fogyatékosok elhelyezéséhez”.

Miután azonban a 444 tudósítása megjelent, szeptember 21-én Horváth László a youtube-ra egy olyan videót tett fel, amelyből az derül ki, mintha kezdettől fogva támogatta volna a fogyatékkal élők beköltözését.

A képviselő az eset kapcsán sajtótájékoztatóján azt mondta, a szélsőséges indulatokat látva - épp a fogyatékosok érdekében - javasolta, hogy ne költöztessenek lakókat Szilvásváradra. Miután azonban az érintettekkel, a település vezetésével és a szomszédokkal is beszélt, úgy látja, ha kevesebb helyszínen is, de van lehetőség befogadó lakókörnyezet kialakítására a településen.