Balázs Péter kifelejtette a számokat a pályázatából

Vágólapra másolva!
Érvénytelen lehet Balázs Péter vígszínházi pályázata Tüttő Kata MSZP-s fővárosi képviselő szerint, mert eredetileg az üzleti terv nem tartalmazott számokat, azokat csak egy nappal a bizottsági meghallgatása előtt nyújtotta be a szolnoki színház igazgatója. A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt arról, hogy Eszenyi Enikőt vagy Balázs Pétert nevezi-e a ki öt évre a Vígszínház igazgatójának.
Vágólapra másolva!

Balázs Péter a határidő lejárta után több mint egy héttel nyújtotta be a vígszínházi pályázatának egyik fontos elemét, az üzleti tervet - jelentette ki Tüttő Kata fővárosi MSZP-s képviselő. Mint a 168 Óra Online is megírta, emiatt érvénytelen lehet a pályázata.

Tarlós István főpolgármester augusztus végén írta ki a pályázatot a Vígszínház igazgatói posztjára. Eszenyi Enikő jelenlegi vezető mellett a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, Balázs Péter is benyújtotta a pályázatát augusztus 26-ig. A két jelentkezőt szeptember elején hallgatta meg egy szakmai bizottság, amelynek tagjai nem tudtak dönteni, három-három támogató szavazatot adtak a két pályázónak. Eszenyi két nem szavazatot is kapott.

Eszenyi Enikő korábban nyilvánosságra hozta a pályázatát a Vígszínház honlapján, míg Balázs Péter pályázata, illetve a bizottsági meghallgatás jegyzőkönyve egyelőre titkos, csak a fővárosi képviselők ismerhetik meg. Tüttő Kata az Origónak azt mondta, hogy a meghallgatáson az egyik bizottsági tag kifogásolta, hogy Balázs Péter csak egy nappal az ülés előtt nyújtotta be az üzleti tervét, így a majdnem tízoldalas tervet nem volt ideje áttekinteni.

Csütörtökön kiderül

Tüttő szerint Balázs Péter határidőre leadott pályázatában hiányos volt az üzleti terv, "nem tartalmazott számokat", ezért kellett a hiánypótlás. A pályázati kiírásban ugyan nem szerepel, hogy nincs lehetőség hiánypótlásra, Tüttő szerint mégis felvetődhet, hogy emiatt érvényteleníteni kellett volna Balázs pályázatát.

Az Origo korábban több bizottsági taggal is beszélt, és egyikük azt mondta, hogy a két pályázó meghallgatása között lényeges különbség volt, hogy Eszenyi egyedül érkezett a meghallgatásra, és az intézmény gazdálkodásáról is ő beszélt, míg Balázs Pétert kísérői segítették.

Megkérdeztük a Fővárosi Önkormányzatot, hogy elképzelhető-e, hogy emiatt érvénytelenítik Balázs pályázatát, de Szűcs-Somlyó Mária sajtófőnök azt mondta, hogy a csütörtöki szavazásig nem nyilatkoznak. Várhatóan csütörtökön délelőtt, zárt ülésen döntenek a képviselők az igazgatói posztról.

A múlt héten kezdődött el az évad a Vígszínházban, a megkérdezett nézők azt szeretnék, ha nem politikai alapon dőlne el, kié legyen a poszt.