Vágólapra másolva!
A Sólyom bevásárolta magát a Sales One-ba, amelynek egyik tulajdonosa előzetes letartóztatásban van áfacsalás gyanúja miatt, ügyvezetője pedig többszörös csaló.
Vágólapra másolva!

Rutinos csalóval szövetkezett a Sólyom légitársaság - írja az Index. A Sólyom augusztusban vásárolta be magát a többek között lekvárt, lisztet és olajat forgalmazó Sales One Kft.-be. A cég ügyvezetője Kenyeres Pál Sándor, akit nyáron még egy 2004 óta húzódó ügyben hétrendbeli csalás miatt ítélték 2 évre, amiből csaknem 8 hónapot előzetesben töltött.

Már ekkor is büntetett előéletű volt: 2010-ben 1 év 4 hónap felfüggesztettre ítélték nagyobb értékű csalás és más bűncselekmények miatt, rá egy évre hamis vád miatt 1 év 2 hónap felfüggesztettet kapott. Kenyeres csalásairól az Index cikkében olvashat bővebben.

Az Index korábbi cikke szerint a Sales One egyik alapító-tulajdonosa, Janicsek Béla május 23-a óta előzetes letartóztatásban ül nagyobb értékű áfacsalás gyanúja miatt. A másik tulajdonost, Lévai Istvánt bűnszövetségben történő, üzletszerű vesztegetés vádja miatt rúgták ki a hadseregtől (bár az Index szerint őt már kirakták Kenyeresék a cégből).

Bár szeptemberi indulást ígértek, a Sólyom egyelőre nem kapta meg a szükséges hivatali engedélyeket. Egyre kisebb a remény, hogy a légitársaság még az idén megkezdi az utasok szállítását.