Az MSZP szerint Szombathely alpolgármestere kokainozik

Vágólapra másolva!
A ködös videón egy Lazáry Viktorra hasonlító férfi csinál úgy, mint aki felszív valamit az orrába. Az MSZP szerint kokainozik. A fideszes politikus visszautasította a vádat, és már drogtesztet is csináltatott, ami negatív lett. 
Vágólapra másolva!

A szombathelyi MSZP feltett a blogjára egy tizennégy másodperces videót, amelyen szerintük Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere kokainozik. A ködös felvételen egy Lazáry-ra hasonlító férfi ül egy asztalnál, és egy fehér pornak tűnő anyagot szív fel az orrába, vagy legalábbis mozdulatai arra engednek következtetni, hogy valamit felszív, majd a por maradványait szétkeni a szájüregében.

Két nappal ezelőtt a szombathelyi MSZP-s Czeglédy Csaba azt mondta, hogy bizonyítékaik vannak arról, hogy az egyik helyi fideszes városvezető keményen drogozik. Czeglédy 48 órás ultimátumot adott a meg nem nevezett fideszesnek, hogyha lemond, nem hozzák nyilvánosságra a bizonyítékot. Az MSZP szerint lejárt az ultimátum, az alpolgármester nem mondott le, ezért közölték a felvételt.

Lazáry Viktor visszautasította a vádat, és azt mondta, hogy kedden a szombathelyi Markusovszky Kórházban drogtesztet végeztetett, amely bizonyítja, hogy nem fogyasztott kábítószert. A politikus elmondta, hogy soha nem fogyasztott, jelenleg sem fogyaszt és a jövőben sem fog semmiféle drogot fogyasztani. Lázáry nem kíván további nyilatkozatokat tenni, konzultál az ügyvédjével, és meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, hiszen nyilvánosan bűncselekménnyel vádolták meg.

Drogtortúra a közgyűlésben

A szombathelyi közgyűlés márciusban döntött arról Czeglédy felvetésére, hogy a képviselők önkéntes drogtesztnek vessék alá magukat. (Az ötlet eredetileg a jobbikos Balassa Péter fejéből pattant ki egy évvel korábban.) A vaol.hu szerint július végéig három ember, Marton Zsolt (Fidesz), Poór András (Fidesz) és Czeglédy Csaba vetette magát alá drogtesztnek, az eredményeik negatívak lettek.

A helyi MSZP azt is kezdeményezte, hogy a képviselők kötelező drogteszten essenek át, ezt azonban leszavazta a közgyűlés. Az ellenzék ezután hirdette meg, hogy egymillió forintot fizetnek annak, aki bizonyítékkal tud szolgáltatni arról a városban terjedő pletykáról, hogy Lazáry drogozik. Az Index szerint az MSZP-hez eljuttatott felvételért kifizették a sikerdíjat.

Czeglédy már többször bekerült a hírekbe, adócsalás és más bűncselekmények miatt 2003-ban jogerősen elítélték, 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Czeglédy ügyvédként is praktizál, többek között ő védi a bundaügy egyik vádlottját, Aczél Zoltánt, aki a vád szerint többek között a REAC vezetőedzőjeként vett részt a fogadási csalásokban. Gyurcsány Ferencet is ő képviselte, amikor plágiummal vádolták.