A szakszervezetek inkább kimaradnának

Vágólapra másolva!
Számítanak arra, hogy a kormányzó és ellenzéki pártok egyaránt megkeresik majd őket, de egyik párttal sem kötnek szövetséget, és nem vesznek részt a kampányukban sem.
Vágólapra másolva!

Nem vesznek részt az ellenzéki pártok kampányában az egyesülésre készülő baloldali szakszervezetek, tagadták azt is, hogy október 23-án jelentenék be uniójukat - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonómok és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma fúziójával többmilliárdos vagyont tesznek össze, illetve több mint hatvan ágazati szakszervezetet és 300-350 ezer tagot tömörítő szuperkonföderációt hoznak létre a szövetségek.

Székely Tamás, az Autonómok elnöke a lap megkeresésére közölte: a Jobbikot kivéve valamennyi demokratikus pártnak készek a munkavállalókat érintő szakpolitikai kérdésekben véleményt mondani, illetve ajánlásokat tenni. De semelyik ellenzéki párttal nem kötnek szövetséget, és nem vesznek részt a kampányukban sem.

Hasonlóképpen nyilatkozott Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke is, aki valószínűsítette, hogy kormányzó és ellenzéki pártok egyaránt megkeresik majd őket a munkavállalókkal, a munka világával kapcsolatos elképzeléseikkel, ígéreteikkel. Ezeket készek meghallgatni és véleményezni, ennél többről nem lehet szó, főként, hogy a pártoktól való függetlenséget a szakszervezeti fúzióról szóló szándéknyilatkozat is rögzíti.

Mindkét szakszervezeti vezető cáfolta a lap értesülését, miszerint október 23-án, az MSZP és az Együtt-PM szövetség közös nagygyűlésével egy időben jelentenék be egyesülésüket.