Orbán: Magyarország kihúzta a gyufát

Vágólapra másolva!
A Fidesz újraválasztott elnöke szerint 2014 a rezsiháború éve lesz. A tét nagy, mert harcolni kell az EU-val, a bankokkal és a baloldallal is. 
Vágólapra másolva!

Miután 99 százalékos többséggel a Fidesz elnökévé választották, Orbán Viktor ismét a rezsiharc évének nevezte 2014-et. A miniszterelnök megköszönte a bizalmat, majd felsorolta a kormány elmúlt három évének eredményeit és több alkalommal hangsúlyozta, hogy Magyarország nem hagyja, hogy mások diktáljanak: nem lesz Európa a bankok és a nagyvállalatok szolgája, nem tűri a magánmonopóliumok és az erőfölénnyel való visszaélést.

Orbán figyelmeztett: Magyarország eddig sem volt az EU és a multik kedvence. Az új rezsicsökkentéssel azonban állítása szerint "kihúzta az ország a gyufát, ami egész biztosan éles ellenállást vált majd ki az érintettekben". Szerinte"ezermilliárdokról és korábban garantált profitokról van szó, amit maguknál akarnak tartani, ne legyen illúziónk, mind fel fognak vonulni ellenünk" - mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a baloldal számára a választás tétje az, hogy újra szabad teret adjanak a bankoknak és a multiknak a szabadrablásra, ezért is lesz 2014 a rezsiharc éve, a harc terepe pedig a választás.

A Fidesz elnöke arra intette hallgatóságát, hogy a választáson minden egyes szavazatra szükség van, de addig is dolgozni kell és nem lehet lazítani. 25 év után már csak egy utolsó csatát, a gazdasági önrendelkezés csatáját kell megnyerni. Beszédét azzal zárta, hogy aki nem dolgozik rendesen, és rajta múlik az esetleges siker, az jön neki 25 évvel.

A kongresszuson történtekről itt számoltunk be.