Békemenetet szervez október 23-ra Budapesten a Civil Összefogás Fórum.

Ismét lesz Békemenet október 23-án, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivői és a Békemenet szervezői közleményükben azt írták, a baloldal agresszivitására hathatós választ kell adniuk: "ők erőszakot hirdetnek, mi méltósággal ünneplünk".

A szervet szerint a vasárnapi, "Bajnai mozgalmának demonstrációja" túllépte a jó ízlés határát, a baloldal újabb mélypontra jutott a politikai trágárság terén. A közleményben azt írták, "nehéz szavakat találni arra, ahogy Bajnai és társai bemocskolták és a vásári komédia eszközévé silányították az 1956-os forradalom és szabadságharc jelképeit". 

A CÖF szerint bebizonyosodott az is, hogy miközben az Együtt 2014 megbékélésről, toleranciáról és párbeszédről papol, valójában folyamatosan gyűlöletet szít a magyar közéletben.  "Nem akarunk olyan országban élni, ahol a közéletet Ron Werber csapatának stílusa uralja!" - fogalmaztak. A CÖF leghatározottabban elutasítva "a baloldal gyűlöletkampányát", október 23-án ismét Békemenetet szervez Budapesten - közölték.

Az első, "nem leszünk gyarmat" üzenettel megszervezett Békemenet tavaly januárban volt. A békemenetekről szóló cikkeink gyűjteményét itt találják.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes, vasárnapi budapesti tüntetésén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel megütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki abból egy darabot, és akadt aki ráfeküdt arra. A szobor levágott fejét elvitték a szervezők a Szolidaritás központi székházába.