Uniós pénzből építkeznek a badacsonytomaji polgármester telkén

Vágólapra másolva!
Krisztin N. László polgármester feleségének cége 35 millió forintos támogatásból képzőközpontot épít a család telkén.
Vágólapra másolva!

A polgármester családja telkén épül közpénzből takaros képzőközpont a Badacsonynál - írja a Blikk. A Darányi Ignác-terv révén elnyert 35 millió forintos uniós támogatás kedvezményezettje Krisztin N. László független polgármester feleségének és lányának a cége, a Bétakris Nonprofit Kft. A képzési központ az elmúlt években felújított iskolától nem messze épül, a Blikk a tulajdoni lapra hivatkozva azt írja, hogy a telket két éve vette meg a polgármester családja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól.

A telek tulajdonosa a városvezető két gyereke, neki és a feleségének haszonélvezete van az ingatlanra. A Balaton partjától nem messze fekvő 140 négyzetméteres háznak a kivitelezője pedig az alpolgármester, Orbán Péter cége, a Bazalt Products Kft., amely nettó 24,9 millió forintos ajánlatával nyerte el a munkát a Közbeszerzési Értesítő szerint.

Rajzó Ildikó helyi képviselő szerint a a képzőközpontról sem a testületi üléseken, sem a helyi újságban, sem más fórumokon nem esett szó. A Blikk megkereste a polgármestert, aki először azt mondta, hogy kérjék el a Leader-központtól a pályázatot, majd amikor arról kérdezték, miért a saját telkükön építenek, rossz lett a vonal, és a polgármester nem értette a kérdéseket. Felhívták a feleségét is, hogy megkérdezzék a pályázat részleteiről, illetve arról, milyen kötelezettségeket vállaltak az elkövetkező öt évre, s mi lenne az ingatlan sorsa ezt követően. Az asszony először arra hivatkozva hárította el a kérdéseket, hogy vezet, majd amikor felajánlották, hogy visszahívják, akkor azt válaszolta: vasárnap nem nyilatkozik.