Pozsgai Zsolt főrendező és művészeti vezető felmondott az Újszínházban. Szakmai és anyagi ügyekben nem értett egyet Dörner Györggyel.

Megerősítette újszínházbeli felmondásának hírét Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője, de még egy hónapig köti munkaviszony az intézményhez.

A Blikk információja szerint az Újszínház művészeti vezetője és főrendezője, Pozsgai Zsolt szakmai és anyagi ügyeken különbözött össze Dörner György igazgatóval, ezután mondott fel.

Pozsgai Zsolt, aki 2012 februárjától az Újszínház művészeti vezetője, az MTI-nek elmondta: felmondásához az vezetett, hogy a színház igazgatójával, Dörner Györggyel bizonyos kérdésekben mást gondolnak. "De barátok vagyunk továbbra is" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem felháborodott elrohanásról van szó, hanem valaminek az "átgondolt véget vetéséről", amellyel együtt jár, hogy folyamatban lévő munkáit még lezárja.

"A rendezés és a kifejezetten művészeti munka rendben van, az ügykezelést és a színház egyéb tevékenységére vonatkozó dolgokat nem vállalom" - fogalmazott, kiemelve, hogy vezetői munkát nem vállal a továbbiakban a teátrumban. Ugyan munkaviszonya megszűnik, de a későbbiekben is nyitott a színházzal való együttműködésre, rendezésre.

A színház jelenlegi helyzetére, működésére vonatkozó kérdésekre nem válaszolt, és felmondásának részleteiről sem akart egyelőre beszélni. Újszínházi vezetői munkáját megelőzően is főleg íróként, rendezőként dolgozott és ehhez szeretne most visszatérni.

Dörner György igazgató a hírre reagálva azt mondta: Pozsgai Zsolt továbbra is dolgozni fog a színházban, új művészeti vezetőt pedig nem neveznek ki. Dörner György az ügyről részleteket nem közölt, tájékoztatása szerint a felmondásról és annak okáról az Újszínház hírlevelében és a honlapon jelentetnek meg még csütörtökön közleményt. Annyit mondott csak, hogy új művészeti vezetőt nem neveznek ki. "Pozsgai Zsolt a tagságát mondta fel, kapcsolata megmarad a színházzal, egyszerűen a szerződés milyensége változik meg" - fogalmazott az igazgató.