Kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát!

2013.10.03. 08:55

„Kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát, rovidnadrágot, túlságosan kivágott, vagy pánt nélküli ruhákat, strandpapucsot, a túlzott parfüm és erős smink, kirívó kiegészítők használatát" – áll a Kaposvári Egyetem rektorának utasításában.

A Kaposvári Egyetem polgárai megkapták azt a rektori utasítást, amelyben szabályozzák, hogy október 1-től mely feltételeknek megfelelő ruházatban vehetnek részt a mindennapi munkában. Szávai Ferenc rektor utasítását a KaposvárMost.hu tette közzé.

Az utasítás kiterjed az egyetem minden polgárára, kivéve, akik munka- vagy védőruhát viselnek. Külön szabályok vonatkoznak az oktatókra és a hallgatókra, azon belül az „urakra" és a „hölgyekre", illetve a hétköznapi és a vizsgákon, hivatalos rendezvényeken kötelező viseletre. Közös szabályként előríja, hogy „az ápolt külső (haj, köröm, arcszőrzet) a tiszta, vasalt öltözék mellett alapvető elvárás mindenkitől".

A rektori utasítás némi engedményt is tesz: „Nyári időszakban természetesen el lehet tekinteni a férfiaknál a zakó, illetve nyakkendő, nők esetén a harisnya, zárt cipő viselésétől". A dokumentum ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az utasítás be nem tartása a jogszabályokban és a belső szabályzatokban meghatározott jogkövetkezményeket vonja maga után.