Gyurcsányék fizetnek a választási csalás leleplezőinek

Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció százezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen, a bajai időközi választás megismételt fordulójához köthető csalást - jelentette be Varju László.
Vágólapra másolva!

A DK pártigazgatója azt mondta, olyan híreik vannak, hogy már ezen a héten megkezdődik a "fenyegetés, a lefizetés" Baján. A hozzájuk érkezett jelezések alapján - mondta - csütörtökön több fideszes országgyűlési képviselő is arra készül, hogy "helyben pressziót gyakoroljon" a választókra. Neveket nem mondott.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el. A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben, mert kampánycsendsértés történt, és a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A megismételt szavazás vasárnap lesz.