Rokonoknál bujkálhatnak az ároktői rablógyilkosok

Vágólapra másolva!
A bujkálás nem olcsó mulatság, ezért elképzelhető, hogy rokonoknál húzta meg magát az ároktói banda két szökött tagja. Több településen is fokozott ellenőrzést tartanak.
Vágólapra másolva!

Egy lépéssel a rendőrök előtt járnak a szökött ároktői bandatagok, akik szombat hajnalban léptek le a házi őrizetből – írja a Blikk hétfőn. R. Elemér és R. Henrik legalább hat óra előnyre tett szert, és ha kocsival menekültek, két óra alatt akár az országhatárt is átléphették. A szakember szerint azonban nincs kizárva, hogy másképp taktikáznak, és idehaza bujkálnak.

„A bujkálás soha nem olcsó mulatság. Ha a két bandatag rokonoknál húzza meg magát, sokkal olcsóbban átvészelhetik a kritikus napokat, mintha külföldre menekültek volna” – mondta Tarjányi Péter rendőrségi szakember a Blikknek.

A helyiek szerint a szökés borítékolható volt, hiszen a brutális bűnözőknek nem volt vesztenivalójuk. Novemberben ugyanis örökre a rácsok mögé kerülhettek volna. Az ORFK szóvivője a lapnak azt mondta, a rendőrség több településen is fokozott ellenőrzést tart.

A hattagú banda az ügyészség szerint 2008-2009-ben gátlástalan módon tucatnyi alkalommal támadt rá éjjel otthonaikban 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben, illetve vidéki településeken. Ketten belehaltak sérüléseikbe.

Az ároktői banda több tagja az év elején szabadult ki az előzetes letartóztatásból, mivel több vádlottnál letelt az előzetes letartóztatás törvényben megszabott négyéves felső határa, s ezért meg kellett szüntetni fogva tartásukat, így kerültek többen is házi őrizetbe a súlyos büntetőügy vádlottjai közül.
Az ügyész öt vádlottra néhány hete életfogytiglani büntetést kért nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, számos minősített rablás, testi sértés, személyi szabadság megsértése és más súlyos bűncselekmények miatt.