Osztrák férfi gázolhatott Körmenden

2013.10.09. 16:30

Egy osztrák férfi gázolhatott vasárnap Körmenden. Az autóját Hegyháthodászon elrejtve találták meg.

Egy osztrák férfit gyanúsítanak azzal, hogy halára gázolt egy kerékpárost vasárnap Körmendnél és segítségnyújtás nélkül elhajtott - közölte a Vas megyei település rendőrkapitánya szerdán Szombathelyen sajtótájékoztatón. Szendrődi Barnabás elmondta, hogy a férfit Hegyháthodászon fogták el kedden.

Ismertetése szerint az osztrák férfi több közlekedési szabályt is megszegett: a vele szemközti sávban szabályosan közlekedő, láthatósági mellényt is viselő kerékpárost ütött el, mert olyan útszakaszon kezdett - a felfestett záróvonalat átlépve - előzni, ahol ezt tábla tiltja, és sebességkorlátozás is érvényben van.

A kapitány elmondta, az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy az elütött férfi testét 76 méterre arrébb találták meg. Szólt arról is, hogy a baleset körülményeinek feltárásában nagy segítségükre voltak az állampolgárok, számos szemtanú jelentkezett felhívásukra.

Hozzátette: a terepjáró eleje súlyosan megrongálódott, lámpája összetört, a járművet is Hegyháthodászon, egy volt téeszmajor melléképületében találták meg elrejtve, rendszám nélkül.