Mesterházy Attila fogja vezetni az MSZP listáját, ha a kongresszus nem vétózza meg, közvetlenül utána Botka László és Tóbiás József következik. A DK tisztújító kongresszust tartott.

Elfogadta a szocialista párt országgyűlési és európai parlamenti (EP-) listáját az MSZP választmánya szombaton: előbbit Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető, utóbbit Szanyi Tibor elnökségi tag vezetheti. A végső döntést az MSZP kongresszusa mondja ki egy hét múlva.

A parlamenti listán Mesterházy Attilát Botka László választmányi elnök, Tóbiás József frakcióigazgató, Gúr Nándor alelnök, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Molnár Zsolt budapesti pártelnök, Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, Simon Gábor elnökhelyettes, Hiller István korábbi pártelnök és Kunhalmi Ágnes elnökségi tag követi.

Az EP-lista második helyezettje Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke, mögötte Gúr Roland brüsszeli delegációtitkár, Veres János korábbi pénzügyminiszter és Gurmai Zita európai parlamenti képviselő következik. A másik három jelenlegi szocialista EP-képviselő - Göncz Kinga, Herczog Edit és Tabajdi Csaba - nem szerepel a listán.

A Demokratiksu Koalíció tisztújító kongresszust tart, amelyen ismét Gyurcsány Ferencet választották meg a párt elnökének. A párt alelnökei a posztot eddig is beöltő Molnár Csaba, Bauer Tamás, Niedermüller Péter és Debreczeni József mellett Vadai Ágnes lett.