Vágólapra másolva!
Az európai parlamenti képviselő súlyos állításokat tartalmazó posztban osztotta meg véleményét a labdarúgó-válogatott vereségéről, kemény szavakkal ment neki Csányi Sándor MLSZ-elnöknek és Vági Márton főtitkárnak.
Vágólapra másolva!

„Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás-akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat” – írta Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás.

A képviselő az után ragadt klaviatúrát, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton úgy értékelte a bukaresti és hollandiai vereség utáni helyzetet, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány elherdálta a lehetőséget.

„Hogy nem szakad rá az égbolt erre a Vági nevű bukott ÁPV-vezérigazgatóra!” – írta Deutsch, aki szerint „az MLSZ, annak elnöke és főtitkára az, akik módszeresen elherdálják a magyar labdarúgás fejlesztésére rendelkezésre álló lehetőségeket”.

Deutsch az MLSZ-t a Magyar Olimpiai Bizottsággal állítja párhuzamba, azt fejtegetve, hogy mindkét szervezet „erős hátszélben” dolgozhatott, míg azonban a londoni olimpián a magyar küldöttség sikeresen szerepelt, a labdarúgók súlyos vereségeket szenvedtek.

A képviselő így zárja a bejegyzését: „Ceterum censeo: szégyen és gyalázat, amit az MLSZ, annak elnöke és főtitkára csinál!”

Nyáron egy másik fideszes, Lázár János indított verbális támadást a leggazdagabb magyar, Csányi ellen, amikor uzsorásnak nevezte. Csányi pert is indított Lázár ellen, de a bíróság szerint nem történt bűncselekmény.