Orbán szobrának lefejezése miatt gyűlöletkeltő Teket Melinda

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök fejvesztését a jobb- és a baloldal is gyűlöletkeltőnek minősítette, Teket pedig az aktus egyik főszereplőjével kampányolt Baján, ezért helytálló az a tényállás, hogy Teket gyűlöletkeltő - olvasható a bíróság határozatában.
Vágólapra másolva!

A Kecskeméti Törvényszék megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság határozatát, amely szerint a fidesz bajai kampányában használt, Teket Melindát gyűlöletkeltőnek tituláló szlogenek választási szabálytalanságnak minősültek.

Ehhez képest a törvényszék helyben hagyta Baja Város Helyi Választási Bizottságának határozatát, amely szerint megalapozott volt az ellenzéki jelöltet gyűlöletkeltőnek beállítani.

A törvényszék határozata szerint Teket Melinda legyűlöletkeltőzése nem sértett választási alapelveket, és nem is befolyásolta hamis információkkal a választókat.

A bíróság azért határozott így, mert a hozzájuk is eljutott dokumentumokon jól látható együtt Teket Melinda és Sztáronszky Ferenc, aki két héttel ezelőtt ott volt Orbán Viktor bronz színű hungarocell szobrának ledöntésekor, és Orbán műfejével a kezében vonult a Terror Házához.

A bíróság elfogadta azt az érvelést, hogy Orbán Viktor lefejezését a jobb- és a baloldal is gyűlöletkeltőnek minősítette, és elítélte. Így tehát azzal, hogy Teket Melinda egy olyan emberrel kampányolt Baján, akit az ország gyűlöletkeltőként ismert meg, maga is a gyűlölethullám lovasává vált.