A kormány elvárja, hogy az általános iskolás tudjon úszni

Vágólapra másolva!
Ezer tornatanárt továbbképez a kormány, a tanuszodákat a Klik integrálja, minden általános iskolásnak meg kell tanulnia úszni, ha van uszoda a településen - ezekről döntött a kormány keddi ülésén. Az adórendszeren azonban még tovább kell csiszolni.
Vágólapra másolva!

A kormány kedden arról döntött, hogy a mindennapos testnevelés miatt elindul a testnevelő tanárok képzésének második köre, jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő. Újabb ezer testnevelő tanár vesz részt a központi költségvetés által finanszírozott továbbképzésen, és újabb iskolák jutnak hozzá a mindennapos testnevelés programjához szükséges eszközökhöz.

Ezen felül arról is döntés született, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak kötelezően integrálnia kell a tanuszodákat az oktatásba - mondta Giró-Szász András, megjegyezve, hogy azokon a településeken, ahol van tanuszoda, ott a köznevelés keretein belül az általános iskola végére minden tanulót meg kell tanítani úszni.

A keddi kormányülésen sok olyan dologról volt szó, amely az emberek mindennapjait érinti, köztük az adótörvényekről is. A kormányszóvivő tájékoztatása azonban azt sugallja, hogy nem jutott dűlőre minden kérdésben a kormány adóügyekben – sok apró és néhány nagyobb jelentőségű változtatási szándékot az Origo már ismertetett. Giró-Szász elmondása szerint a keddi ülésen az adózás területén számtalan kisebb-nagyobb lépéssel kapcsolatban született döntés, és az ezzel kapcsolatos további kérdéseket a következő ülésén vitatja majd meg a kormány.