Nyomkövető az egyik ároktői vádlotton

Vágólapra másolva!
Lábperecet tettek az egyik ároktői vádlottra a Magyar Nemzet értesülése szerint.
Vágólapra másolva!

Nyomkövetőt tett a rendőrség az ároktői bűnügy ötödrendű vádlottja, R. András bokájára - értesült a Magyar Nemzet. Az intézkedésre azt követően került sor, hogy a Fővárosi Törvényszék úgy határozott: a férfinak a házi őrizet idején viselnie kell a lábperecet.

A rablógyilkossággal és más súlyos bűncselekményekkel vádolt ároktői banda két tagja, R. Elemér és R. Henrik október 4-én éjjel szökött meg a házi őrizetből, őket október 9-én kora este fogták el Svájcban - emlékeztet a lap. A Magyar Nemzet információja szerint a Fővárosi Főügyészség ezért október 7-én indítványozta, hogy a bíróság helyeztessen el nyomkövető készüléket a házi őrizetben lévő harmadik vádlott, R. András bokájára. Fővárosi Törvényszék október 8-án végzést hozott, és elrendelte a vádlott mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását, mert úgy találta, hogy az ügyészi kezdeményezés alapos és időszerű - írja a napilap.

A nyomkövető eszköz Magyarországon május közepe óta alkalmazható. A cél az, hogy csökkenjen a börtönök zsúfoltsága, a gyanúsítottak, vádlottak pedig lehetőség szerint a saját lakókörnyezetükben maradjanak. A durván fél kilós nyomkövető lehetővé teszi, hogy a regionális központokban figyelemmel kísérjék a házi őrizetesek mozgását, viselkedését.