Autós demonstrációt tartanak a devizathitelesek vasárnap. Bejárják a fél várost, ezért megállítják majd a forgalmat, és a villamosoknak is várakozni kell. 

Jelentős közúti torlódásokra, a közösségi közlekedést is érintő forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap Budapesten, mert 11 órától várhatóan 15 óráig a belváros érintésével autós demonstrációt tartanak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A demonstráció érinti egyebek mellett a Helsinki utat, a Soroksári utat, a Nagykörút egy szakaszát, a Kerepesi utat, a Hungária körút egy részét és a Róbert Károly körutat, az Árpád hidat, a Bécsi utat, és a Dózsa György utat.

A felvonulás haladásának egyes szakaszain és csomópontjain 20-30 perces útlezárások várhatók, amelyek a többi közt az 1-es, a 4-es, a 6-os, a 14-es villamost, az M2, az M2E, a 1V és 101V villamospótlókat, a 7-es buszcsalád járatait, további 29 busz- és trolijáratot érinti.

A BKK kérte a rendőrségtől, hogy a lehetőségekhez képest minél rövidebb ideig várakoztassák a közösségi közlekedés járműveit.

A demonstráció után 15 és 18 óra között a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz és a 75-ös trolibusz módosított útvonalon közlekedik.