A médiatanács arról tárgyal, hogy a Klubrádió kapjon-e közösségi frekvenciát, amelyhez így ingyen juthatna hozzá. Cserébe le kellene mondania a 95,3 MHz frekvenciáról Budapesten.

A héten tárgyal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Klubrádió közösségi, vagyis ingyenes budapesti frekvenciahasználatáról – közölte a médiatanács.

A testület soron következő ülésén tűzi napirendjére a budapesti rádió ügyét. A rádió jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a 95,3 MHz-es kereskedelmi frekvenciára, ennek keretében hét évre biztosított a működése, évi 55 millió forintos frekvenciahasználati díj mellett.

A hatályos jogszabályok szerint egy vételkörzetben egy tulajdonos csak egy rádiót üzemeltethet, így a közösségi frekvencia használatának feltétele az, hogy a Klubrádió, a médiatanács és az NMHH Hivatala közösen teremtse meg a zökkenőmentes átállás lehetőségét, és az átállással egy időben a rádió végleg befejezze működését a 95,3 MHz-es frekvencián, végérvényesen lemondva annak szerződéses használatáról – olvasható a hatóság közleményében.

Az NMHH Hivatalában az elmúlt napokban megkezdődött az a szakértői munka, amely a Klubrádió közösségi frekvenciahasználatával kapcsolatos médiatanácsi döntés megszületése esetén lehetővé teszi a zökkenőmentes frekvenciaváltás feltételeinek megteremtését - közölték.

A Budapest 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciára még 2009-ben írt ki pályázatot az Országos Rádió és Televízió Testület. A pályázat eredményével kapcsolatos jogvitás kérdésekben azóta is bírósági eljárás van folyamatban.