M1 Híradó: MSZP-s rendelte meg a bajai videót

Vágólapra másolva!
Az M1 Híradó információi szerint a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg. Királyt tanúként már ki is hallgatta a rendőrség. Mesterházy Attila az Estében azt mondta, hogy nem az MSZP rendelte meg, nem tudják, ki készítette, éppen azért vitték el a rendőrségre a múlt héten.
Vágólapra másolva!

Egy MSZP-s tagozatvezető, Király György rendelte meg a bajai szavazatvásárlásról megrendezett videót - közölte az M1 Híradója. A Híradó szerint Király Györgynél folyamatosan lobbizott egy férfi, aki létre akarta hozni az MSZP sporttagozatát Baján. Ő azt remélhette, hogy ha szívességet tesz Király Györgynek, akkor megszerezheti a támogatását.

A Híradó szerint ezt használhatta fel Király György, aki megkérte férfit, készítsen egy oktatófilmet arról, hogy a Fidesz miként vásárol szavazatokat Baján. A mobiltelefonon rögzített felvételt egy dunaharaszti számítástechnikai üzletben íratták ki CD-re. A lemezt Király György - egy pártbeli középvezető társával együtt - vitte el az MSZP székházába.

Király Györgyöt tanúként hallgatták ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Híradó úgy értesült, a nyomozók elsősorban a videó készítésének körülményeiről kérdezték. A rendőrök korábban már hat tanút kihallgattak az ügyben, Király Györgyöt most ezekkel a vallomásokkal szembesítették - hangzott el a Híradóban. A nyomozók főleg arra voltak kíváncsiak, hogy kinek és miért volt szüksége egy ilyen filmre, de igyekeztek tisztázni azt is, hogy a CD milyen módon került az MSZP székházába.

Az MSZP szóvivője korábban azt mondta: a felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke adta át Szakács Lászlónak, Mesterházy Attila pártelnök kabinetfőnökének, aki azt Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel együtt nézte meg. Harangozó Tamás ezután az MSZP nevében feljelentést tett - tette hozzá Török Zsolt. Török Zsolt korábban azt mondta, hogy nem a szocialisták rendelték meg a felvételt, és nem vettek részt a készítésében sem.

Mesterházy szerint épp ők vitték a rendőrségre

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az MTV Este című műsorában azt mondta, a múlt héten szerdán került az MSZP-hez a felvétel, a párt jogászai, és például Harangozó Tamás is, megnézték a felvételt. Mivel nem tudtak meggyőződni az eredetiségéről, nem tudták ellenőrizni a forrását, Harangozó Tamás bevitte a rendőrségre, és felhívta az ORFK vezetőjét is a videóval kapcsolatban.

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy nem az MSZP rendelte meg a videó készítését, "se megrendelőként, se másként nem vettünk ebben a részt", és éppen azért vitték el a rendőrségre, mert nem tudták, hogy ki készítette, és honnan származik.

A Hvg.hu-ra pénteken felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel.