Öngyilkos lett a kilőtt szemű 2006-os áldozat

Vágólapra másolva!
Cs. Attila, 2006 kilőtt szemű áldozata öngyilkos lett. Az ügyvédje szerint kapott egy nem enyhe depressziót. Az öngyilkosságot a parlamentben Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő is szóba hozta.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt öngyilkos lett a 2006-os rendőrterror egyik kilőtt szemű áldozata - derült ki a Nemzeti Jogvédő Szolgálat filmbemutatóján. "Volt egy rossz szeme, meg egy jó. A jót kilőtték, a rosszal meg nem látott. Kapott egy nem enyhe depressziót, és amikor felhívtam az édesanyját, megdöbbenéssel kellett értesülnöm arról, hogy Attila tragikus körülmények között meghalt" - közölte Zétényi Zsolt, az áldozat volt ügyvédje.

Az öngyilkosságot Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő is szóba hozta a parlamentben hétfőn. Gaudi-Nagy azonnali kérdést tett fel a miniszterelnöknek "Elégedett-e Ön a 2006-os őszi rendőrterror igazságtételével - különösen a felelősségre vonással?" címmel. Gaudi-Nagy Tamás az esetet azzal hozta összefüggésbe, hogy az igazságszolgáltatással nem lehet senki elégedett, mert "a felelősök szabadlábon vannak".

Orbán Viktor miniszterelnök helyett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes válaszolt. Navracsics szerint az új parlament nem sokkal a megalakulása után egy határozatban ítélte el a 2006-os őszi eseményeket, eddig összesen 149 ember kapott kártérítést, körülbelül háromszázmillió forint értékben, tehát a kormány megtette a szükséges lépéseket.