Kiterjeszti a görög kislány utáni nyomozást az Interpol

Vágólapra másolva!
Az Interpol arra kérte a tagállamait, hogy tegyék számukra is elérhetővé az eltűnt embereket tartalmazó nemzeti adatbázisukat. Az országokon átívelő rendőri szervezet így próbálja megállapítani a Görögországban talált kislány személyazonosságát, miután a DNS-minta nem vezetett nyomra.
Vágólapra másolva!

Kiszélesítette a görögországi romatáborban talált kislány, Maria rokonai utáni nyomozást az Interpol. A nemzetközi hatóság arra kérte a tagállamokat, hogy tegyék hozzáférhetővé az eltűnt személyeket tartalmazó nemzeti adatbázisukat, írja a BBC.

Az Interpol saját adatbázisának átfésülése nem vezetett eredményre. A hatóságok emellett azt kérik a nemzeti rendőrségektől, hogy mindenkitől vegyenek DNS-mintát, aki a kislány rokonának vallja magát.

"A görög hatóságoktól kapott DNS-mintákat összevetettük a saját adatbázisunkkal, de nem vezetett eredményre", mondta az Interpol főtitkára, Ronald Noble. Azt is mondta, hogy a nagy publicitástól azt reméli, sikerül megtalálni a kislány rokonait.

"Egy DNS-profilt bárhol levehet a rendőrség, elküldheti az Interpolnak, és összevethetjük azzal, amit a görög rendőrségtől kaptunk", mondta. Azok a tagállamok, amelyeknek nincsen nemzeti DNS-adatbázisuk, szintén elküldhetik az eltűnt gyermekek DNS-adatait az Interpol adatbázisába, mondta.

Mariát, a szőke kislányt a múlt héten találták egy görögországi romatáborban. Az már bebizonyosodott, hogy nem azoknak a gyermeke, akik a szüleinek mondják magukat.