Mesterházy: Ha a beszédemre sem kíváncsiak, miért akarnak együttműködni?

Vágólapra másolva!
AZ MSZP elnöke rosszul vette, hogy belefojtották a szót, de az ellenzéki tárgyalásokat lezártnak tartja.
Vágólapra másolva!

„Ha a beszédemre sem kíváncsiak, miért akarnak együttműködni velünk?” – mondta Mesterházy Attila MSZP-elnök a 168 órának az ellenzéki megállapodást újratárgyalását firtató kérdésére. Mesterházy ma délután felszólalt az ellenzéki pártok által szervezett 1956-os megemlékezésen, de a színpad előtt skandáló csoportok szinte belé fojtják a szót. "Összefogást, összefogást, összefogást" - skandálták hosszan a Demokratikus Koalíció zászlóit lobogtató szimpatizánsok, Mesterházyt pedig alig lehetett hallani.

„A színpadról szervezettnek tűnt az akció” – mondta Mesterházy a 168 órának, bár azt nem akarta megmondani, hogy szerinte kik szervezhették, csak megjegyezte, hogy ő DK-s zászlókat látott ott. Hozzátette azonban, hogy az ellenzéki pártok közti tárgyalásokat lezártnak tartja.

A Demokratikus Koalíció szóvivője azt írta a 168 órának, ők nem zavarnák meg egy remélt szövetséges párt vezetőjének beszédét. „Több ezer ember kiabálta, hogy Összefogást!, meglehet, azért, mert úgy gondolják, erre van szükség” – tette hozzá Gréczy Zsolt. A rendezvényen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az MSZP-Együtt megállapodást ostorozta, közös listát és egyetlen vezetőt sürgetett az ellenzéki oldalon.