Lázár csak a politikusoknak üzent

2013.10.24. 17:27

A Makói Városi Bíróság elsőfokú ítélete szerint a megélhetési politikusokról és nem az önhibájukon kívül nehéz sorba jutott emberekről beszélt Lázár János akkor, amikor 2011 tavaszán azt mondta, "akinek nincs semmije, az annyit is ér" – tájékoztatták hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselők csütörtökön az MTI-t.

Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke közölte: a bíróság nemrégiben egy rágalmazási per kapcsán vizsgálta meg a hanganyagot, amelyet egy szélsőséges portál hozott nyilvánosságra 2011-ben. A bíróság ítélete szerint az anyagot megvágták, és így alkalmas volt arra, hogy a politikust negatív színben tüntesse fel.

A képviselő hangsúlyozta: a bíróság az indoklásban kiemelte, hogy Hódmezővásárhely akkori polgármestere ténylegesen nem az önhibájukon kívül nehéz sorba jutott emberekről, hanem a megélhetési politikusokról beszélt.

Havasi Katalin kiemelte: immár bíróság mondta ki, hogy a város közgyűléséről készült, de utólagosan manipulált hangfelvétel hamisítvány. Az érintett hangfelvételen, amelyet a Kuruc.info tett közzé, és a Hírszerző számolt be róla, Lázár János, a város akkori polgármestere hallható, amint egy hódmezővásárhelyi közgyűlésen többek között azt mondja: „akinek nincs semmije, az annyit is ér”. Lázár János korábban többször hangsúlyozta, megjegyzése nem a szegény emberekre irányult, hanem azokra, akiknek a képviselői vagyonnyilatkozatuk szerint nincs jövedelmük.