Nyomoznak az Együtt-aktivista lehallgatása miatt

Vágólapra másolva!
Baja fideszes polgármesterét az Együtt aktivistája vádolta meg titkos megfigyeléssel. Zsigó Róbert szó szerint idézett egy magánbeszélgetésből a bajai közgyűlés ülésén.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Kecskeméti Járási Ügyészség az Együtt 2014 aktivistájának az állítólagos lehallgatása ügyében. Bogád Zoltán azok után tett feljelentést a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen tiltott adatszerzés minősített esete miatt, hogy Zsigó Róbert fideszes polgármester a bajai önkormányzat ülésén részletesen beszélt arról, hogy az Együtt 2014 aktivistája kivel és miről társalgott a telefonján az egyik kávézó teraszán. Bogád szerint a polgármester szó szerint idézett a magánbeszélgetéséből.

Bogád a Cink.hu szerint arról beszélgetett a főnökeivel, hogy az Együtt beadványának elutasítása után is folytatni kéne a bajai kampányt, és arról cikkezni, hogy a városvezetők kiskirályok. Zsigó Róbert erről szerinte úgy tudhatott, hogy vagy le-, vagy kihallgatta a beszélgetést, vagy információkat kapott olyan személytől, aki a kettő közül valamelyiket megtette.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tiltott adatszerzés bűntette és zaklatás vétségének a gyanúja miatt nyomoz az ügyben.