Vágólapra másolva!
Jövő kedden döntenek a Portik meghallgatását elősegítő törvénymódosító javaslatról.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a bíróság hozzájárult, egyelőre kétséges, hogy a nemzetbiztonsági bizottság illetékes testülete meghallgathatja-e a hazai alvilág vezetőjeként elhíresült Portik Tamást a polgári elhárítás volt vezetőjével tartott kapcsolatáról – írja keddi cikkében a Magyar Nemzet.

Portik Tamást a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatójával, Laborc Sándorral folytatott beszélgetésekről kérdeznék a képviselők.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke a lap érdeklődésére közölte: a testület jövő keddi ülésén döntenek annak a Mile Lajos (LMP) által jegyzett törvénymódosító javaslatnak a tárgysorozatba vételéről, amely nemzetbiztonsági kérdésekben érdemi információk birtokában lévő személyek számára kötelezővé tenné, hogy megjelenjenek a grémium előtt, és válaszoljanak az ott feltett kérdésekre.

Portikkal szemben jelenleg egy bírósági eljárás folyik Prisztás József vállalkozó 2008-as kivégzésével összefüggésben. Nem tudható, hogy egyáltalán szándékában áll-e megjelenni a munkacsoport előtt – írta az újság. Portik védője, Rácz G. Gábor a lapnak azt mondta, hogy az ő meghatalmazása kizárólag a Prisztás-ügyben történő perképviseletre terjed ki.