Drogozással és kurvázással vádoltak meg szombathelyi fideszeseket

Vágólapra másolva!
A szombathelyi MSZP önkormányzati frakcióvezetője szerint több fideszes képviselő is részt vett olyan szervezett hajóutakon, ahol prostituáltakkal és kábítószerrel szórakoztak. Czeglédy Csaba szerint nem csak a korábban meggyanúsított Lazáry Viktor érintett az ügyben.
Vágólapra másolva!

Újabb meg nem nevezett szombathelyi fideszes döntéshozókat, helyi vállalkozókat és intézményvezetőket, illetve egy volt rendőrtisztet is gyanúsít Czeglédy Csaba, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője, aki a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult.

A szocialista politikus szombathelyi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: információi szerint az érintettek az Adrián és a Balatonon szervezett hajóutakon prostituáltak társaságában szórakoztak, és drogot fogyasztottak.

Elmondta, hogy olyan információk vannak a birtokában, amelyek szerint a drogot és a prostituáltakat a szombathelyi szervezett bűnözés biztosította. Ezeket a bizonyítékokat átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelynek szerinte vizsgálnia kell azt is, hogy az említett bűnözői körök mit kértek szolgáltatásaikért cserébe - tette hozzá.

Czeglédy Csaba jelezte: szerdai sajtótájékoztatóján ultimátumot adott azoknak, akik részt vettek az említett hajóutakon; tárják a nyilvánosság elé azt, hogy ott voltak. Ha ezt nem teszik meg, ő fogja megnevezni őket - közölte.

Szavai szerint azt nem állítja, hogy mindenki drogozott, aki részt vett az említett hajóutakon, de akik ott voltak, azoknak tudomása lehet az ott történtekről. Czeglédy Csaba kijelentette: "Lazáry Viktornak és fideszes társainak" nemcsak egy egyszeri alkalom, vagy pár alkalom volt, amikor drogot fogyasztottak, hanem "ez az életmódjuk részévé vált az elmúlt években".

Czeglédy Csaba arra a kérdésre, hogy miért most látta elérkezettnek az időt az újabb sajtótájékoztatóra, azt mondta, érdemi információk kerültek birtokába arról, hogy a szombathelyi alvilág biztosította a drogot Lazáry Viktornak és társainak.

Czeglédy Csaba szeptember végén keménydrog fogyasztásával gyanúsította meg Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét egy videofelvétel alapján. A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba, és az anyagot szétkeni a szájában.

Lázáry feljelentést tett

Lázáry Viktor alpolgármester szerda délután közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezetőnek a személyét érintő vádjaival kapcsolatban büntetőfeljelentést tett, amely tudomása szerint kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban van, ezért erről nem nyilatkozhat.

A közlemény szerint Lazáry Viktor október 3-án Czeglédy Csabával szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságon nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt is büntető feljelentéssel élt, illetve ugyanekkor ugyanezen vétség miatt ismeretlen elkövetővel vagy elkövetőkkel szemben is feljelentést tett.

Lazáry Viktor közleményében azt írta: ígéretének megfelelően október 4. óta a szombathelyi Markusovszky kórházban további három alkalommal vizeletdrogtesztet végeztetett el, s az összes eddigi teszt negatív eredménnyel zárult.