Nem követtek el szabálysértést a székházfoglalók

Vágólapra másolva!
Igazat adott a bíróság annak a 11 tüntetőnek, akikre a Fidesz-székház márciusi megszállása miatt rótt ki bírságot a rendőrség. A bíró kimondta, nem követtek el szabálysértést azzal, hogy megközelítették demonstrációjuk helyszínét.
Vágólapra másolva!

Nem éltek vissza a gyülekezési joggal annak a demonstrációnak a szervezői, amelynek során tüntetők hatoltak be a Fidesz Lendvay utcai épületének udvarára még idén márciusban - állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szerdán.

A PKKB mind a tizenegy, eljárás alá vont ember esetében hatályon kívül helyezte a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése miatt hozott rendőrségi határozatot, és megszüntette a velük szembeni eljárást.

A bíróság szerint nem számít szabálysértésnek az, ha valaki megközelíti egy demonstráció helyszínét - a rendőrség erre hivatkozva szabott ki rájuk 400 ezer forintos bírságot, ami ellen fellebbeztek az érintettek. A bíró kimondta, a demonstráció a magánterületnek számító Fidesz-székház udvarán történt, és a hetven ember Lövölde térről a Lendvay utcához vonulása nem tartozott szervesen a rendezvényhez.

A 444.hu beszámolója szerint a tárgyaláson derűs volt a hangulat, elsősorban az érintettek vicces és gyakran politikai töltetű megszólalásai miatt.