Beismerte az asszonyverést a vak komondoros képviselő

Vágólapra másolva!
A fideszes országgyűlési képviselő beismerte, hogy súlyosan bántalmazta élettársát. Korábban a kutyájukra fogta a nő sérüléseit.  
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértéssel gyanúsítják Balogh József országgyűlési képviselőt, akit már ki is hallgattak gyanúsítottként - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség szerint a képviselő és élettársa 2013. április 28-án reggel hat körül egy családi eseményről érkezett haza a Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor az ittas férfi minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte az élettársát. Először négyszer-ötször, „a közepest meghaladó erővel, ököllel a sértett arcába ütött”, majd a hajánál fogva „a terasz fából készült korlátjához verte a fejét”.

Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia a sértett védelmére kelt, így a nő el tudott menekülni a helyszínről. Az élettárs darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A képviselő mentelmi jogát szeptemberben függesztette fel az Országgyűlés. Kihallgatásán Balogh József a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett.