Elítélték Ajka szocialista polgármesterét

2013.11.08. 16:19

Schwartz Béla egy május elsejei köszöntő során először üdvözölte az anyákat, majd elmondta véleményét a politikai ellenfeleiről.

Az első fokú bíróság három rendbeli rágalmazás vétsége miatt 120 ezer forint bírságot rótt ki a polgármesterre. A Veszprémi Törvényszék részben helyben hagyta ezt az ítéletet, azzal, hogy a rágalmazás ugyan nagy nyilvánosság előtt hangzott el, de nem aljas indokból.

A közlemény szerint a polgármester 2011. május 1-jén a Bányász sporttelepen köszöntötte az édesanyákat, majd későbbi beszédében Ékes József fideszes országgyűlési képviselőre, Fülöp Zoltán és Ravasz Tibor ajkai önkormányzati képviselőre a becsület csorbítására alkalmas, gyalázkodó megjegyzéseket tett.

A vádirat szerint a polgármester beszédében arra is felszólította az ajkaiakat, hogy óvakodjanak tőlük, és ha ezekkel az emberekkel találkoznak, kerüljék el őket. A beszédet vágatlanul adta le a helyi televízió, melynek internetes portáljára is felkerült az anyag; megjelent a helyi újságban és egy honlapon is.