Vágólapra másolva!
A borába fagyállót öntő gazda biztosra akart menni, ezért nem hashajtót használt. Azzal nem számolt, hogy a tolvaj áldozata nem fordul orvoshoz. A vácszentlászlói férfi házát rendőrök védik.
Vágólapra másolva!

Újra dolgozni kezdett az emberöléssel gyanúsított gazda, V. Pál Gyula,aki fagyállót rakott a saját borába, és ezzel megmérgezett egy tolvajt. A kertépítéssel foglalkozó kertészmérnök a Blikknek azt mondta, nem akarta megölni, csak el akarta kapni a tolvajt. „Azt akartam, nyoma legyen annak, hogy nálam járt. Ha például hashajtót teszek a borba, azzal biztosan nem megy orvoshoz. A fagyállómérgezésről viszont biztosan jelentést készítenek a kórházban, és akkor az is kiderül, hol ivott a borból. Két decit tettem a hordóba. Ilyen mennyiségben ez nem halálos méreg, ha orvoshoz fordul az ember. És biztos voltam benne, hogy így is tesz, olyan rosszullétet okoz ez a vegyszer” – magyarázta a lapnak a vácszentlászlói gazda.

Azzal azonban nem számolt, hogy Sz. Sándor nem megy orvoshoz, ráadásul továbbadja a mérgezett alkoholt, így a lebuktatási akcióval másokat is veszélybe sodor. Az ajándékba kapott meggyborból egy baráti társaság két litert ivott, hárman kórházi ellátás után már jobban vannak. Az még mindig rejtély, hogy a tolvajhoz miért csak két nappal később hívott mentőt a családja, amikor már késő volt.

A férfi akár 15 év börtönt is kaphat, ha a bíróság szándékos emberölésben találja bűnösnek. A Blikk szerint a vácszentlászlói gazda személyi védelmet kért, miután halálosan megfenyegették.

Az Origo helyszíni riportját itt olvashatja.