Vágólapra másolva!
A 20 éves fiúra baltával támadt rá az apja, a gyerek elvette tőle a fegyvert, aztán megölte az apját.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta a vádiratot az ügyészség az áprilisi nagyfügedi gyilkosság miatt, a 20 éves fiú kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat – írja a Heol.hu. A vádirat szerint a fiú apja ismert volt a településen arról, hogy részegen tört-zúzott, többször megverte a feleségét is, akit ilyenkor a közös fiuknak kellett megvédenie.

A gyilkosság napján a férfi a vádirat szerint feltörte azt a lakrészt, ahol a felesége és a fia laktak, és pénzt lopott tőlük. Amikor a fiú és az anyja hazajöttek, összevesztek a férfival a lopás miatt, a nő elment a lakatoshoz, a fiú pedig folytatta a veszekedést az apjával. A férfi, miután megelégelte a vitát, kiment az udvarra, ahonnan egy baltával tért vissza a házba, és a fiára támadt. A fiú azonban elvette az apjától a fegyvert, majd hatszor a nyakára sújtott vele, gyakorlatilag majdnem lefejezve a férfit, majd a testét az emésztőgödörbe dobta.

Miután az anyja hazaért, elmondta neki, mi történt, ezután értesítették közösen a rendőrséget. A 20 éves fiút erős felindulásban elkövetett emberöléssel vádolják, az erős felindulás enyhítő körülménynek számít.