Négymilliárdból újul meg a százlábú híd a Keletinél

Vágólapra másolva!
A Kerepesi úton lévő, a vasút felett átvezető hidat 1973 óta nem újították föl. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkötötte a szerződést a Kerepesi út forgalmát a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött átvezető, úgynevezett százlábú híd felújítására – tájékoztatta közös közleményében a BKK és a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.

A csaknem nettó 4 milliárd forint értékű beruházásra a KC-2013 Konzorciummal szerződött a BKK, a munkálatok 2014 első negyedévében kezdődhetnek meg. A híd kiemelt jelentőségű útvonal a fővárosi úthálózatban: a 3. számú főút ki- és bevezető szakaszán helyezkedik el, és fontos összekötő elem a helyi forgalomban is.

A híd legutoljára 1973-ban épült át, akkor nyerte el jelenlegi formáját, így közel negyven év alatt rendkívüli módon leromlott az állapota. Az új, nagyobb nyílású és korszerű hidat két ütemben építik meg úgy, hogy a közúti forgalom és trolibuszok közlekedése folyamatosan biztosított legyen.

Az első ütemben az északi – a Keleti pályaudvar felé tartó forgalom által használt – híd, míg a második ütemben a déli – a Hungária körút felé haladó forgalmat kiszolgáló – szerkezet épül újjá. A híd várhatóan 2015 októberében készül el.