Százezer lőszert kaptak a Parlament őrei

Vágólapra másolva!
Közel 17 millió forintért szereztek be lőszereket a parlament őreinek, a pénzből egy újpesti lőtermet is kibérelnek a számukra.
Vágólapra másolva!

100 ezer darab lőszert rendeltek az országgyűlési őröknek, és egy évre egy újpesti lőtermet is kibéreltek számukra, ez 17 millió forintba kerül – írja a keddi Blikk. Az őrök évente átlagosan négyszer mehetnek lőgyakorlatra, szakterülettől függően fejenként 200-300 darab lőszerük van egy esztendőre.

A Parlament környékén, nem számolva a díszsortüzekkel, utoljára 1956-ban ropogtak fegyverek , de Tarjányi Péter Péter biztonságpolitikai és rendőrségi szakértő ez a lőszermennyiség nem számít soknak - írja a Blikk.

„A készségszintű fegyverhasználathoz hetente javasolt minimum 250-300 gyakorlólövés leadása. Egy német vagy amerikai átlagrendőr ennyit is lő: hetente kétszer százat-százötvenet, de egy különleges egység tagja heti ezret is. Amikor kommandósként hathetes továbbképzésen voltam az Egyesült Államokban, 14 ezer töltényt lőttem el, de idehaza is heti 400-500-at” – mondta Tarjányi.