Két évet kapott három fals bombariadóért

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt ítéletet hozott Debreceni Járásbíróság: két év börtönre ítélt egy férfit, aki egy év alatt háromszor is fals bombariadót csinált. A célpont mindig a nyíregyházi bírósági épület volt.
Vágólapra másolva!

2 év börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság A. Zsoltot, aki 2009-ben három alkalommal tett valótlan bejelentést a rendőrségen arról, hogy bomba van a nyíregyházi bíróság épületében - közölte a Debreceni Törvényszék. A vád köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette. A férfit a közügyektől is eltiltották két évre.

A vádlott az utolsó szó jogán elnézést kért mindenkitől, akinek kellemetlensége származott a bombariadókból. A bíró többek között azzal indokolta a büntetést, hogy a három bombariadó nagyfokú kényelmetlenséget okozott, az ügyfelek mellett akadályozta több száz dolgozó munkáját, emellett komoly költségekkel is járt.

A bombariadók úgy kezdődtek, hogy A. Zsoltot még 2011 tavaszán embercsempészés miatt elítélték. Az ügy a nyíregyházi bíróságra került tovább: két tárgyalási napot tűztek ki, november 8-át és december 6-át. Az első bombariadó a bíróság épületében november 8-án volt: a férfi aznap reggel két nyilvános fülkéből is betelefonált a rendőrségre, hogy közölje, fel fog robbanni az épület. Ezért a rendőröknek ki kellett üríteni és átvizsgálni az épületet, de nem találtak semmit.

Legközelebb december 5-én, majd 6-án telefonált a vádlott különböző rendőrkapitányságoknak, és megint arról szóltak a bejelentései, hogy a nyíregyházi bíróságon bomba fog robbanni. Mivel egyszer sem mondta meg, hogy melyik bíróságon, a rendőrség kénytelen volt kétszer is kiüríteni a a Nyíregyházi Járásbíróság, a Nyíregyházi Törvényszék, valamint a Cégbíróság és Munkaügyi Bíróság épületeit is. Persze hiába, bombát nem találtak.