Vágólapra másolva!
A Jobbik mozdította volna el, mert szerintük ő okozta a dugókat.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés nem szavazta meg Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését. Vitézyt a Jobbik akarta eltávolítani.

A csütörtöki közgyűlésen a Jobbik módosító javaslatát, amelyet a közút-felújítási programhoz adtak be, senki nem támogatta. A Jobbik-frakció nem szavazott, húsz képviselő nemmel szavazott, nyolc pedig tartózkodott.

Volner János délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, azért kezdeményezték a cégvezető felmentését, mert az elmúlt három évben Vitézy Dávid főszerepet játszott abban, hogy tönkretegyék Budapest közlekedését. A lámpákat úgy hangolták át, hogy szándékosan dugókat okozzanak, és úgy változtatták meg a fideszes polgármesterek a forgalmi irányokat, hogy a főutakra tereljék a forgalmat, ezzel újabb dugókat hoztak létre - folytatta. Emellett szerintük több olyan forgalomtechnikai beavatkozás is történt, amely a közösségi és egyéni közlekedést is megnehezítette.

Kijelentette, hogy a kormány "fejős tehénnek" nézi az autósokat, Európa legmagasabb áfáját veti ki rájuk, megemelte a regisztrációs adót. A helyzetet Budapest pedig azzal súlyosbította, hogy úgy akarja rávenni az autósokat a közösségi közlekedés használatára, hogy "pokollá teszi" az életüket - fogalmazott Volner János.