A teljes MSZP átállt Gyurcsányhoz Ásotthalmon

Vágólapra másolva!
Kilenc ásotthalmi MSZP-s a Demokratikus Koalíció színeiben folytatja pályafutását - közölte csütörtökön Gréczy Zsolt, a párt szóvivője. Azt mondta, azért döntöttek így, mert szerintük a DK-val lehet csak leváltani Orbán Viktort. Úgy látja, egy-két hónapon belül ismét megkezdődhetnek a tárgyalások az MSZP-vel és az Együtt-PM-mel az együttműködésről.
Vágólapra másolva!

"Az ásotthalmi MSZP szervezete a napokban megkereste a Demokratikus Koalíciót, hogy szeretnének csatlakozni a párthoz, mert úgy érzik: a DK rendelkedik megfelelő háttérrel Orbán Viktor uralmának megdöntéséhez" – közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján. A Szegedma.hu tudosítása szerint Gréczy azt is mondta, hogy Mosonmagyaróvár egy szocialista képviselője két napja szintén átigazolt a DK-hoz.

A szóvivő nem kívánta kommentálni az MSZP és az Együtt-PM politikusainak DK-t és Gyurcsány Ferencet érintő nyilatkozatát, de azt mondta, bízik abban, hogy egy-két hónapon belül ismét megkezdődhetnek a tárgyalások a három párt együttműködéséről. "Mivel Orbán tönkretette a tisztességes választási rendszert, így szövetségbe tömörülve, együtt kell leváltani őt a demokratikus baloldalnak" – emelte ki.

Szerinte választójogi értelemben jelenleg a DK a legerősebb a hazai pártok közül, hiszen egyedül ő nevezte meg mind a 106 képviselőjelöltjét. "Ez pedig így is marad, míg az ellenzéki oldalon nincs teljeskörű megállapodása – mondta Gréczy. Hozzátette azonban, ha a szükség úgy kívánja, a kormány leváltásának érdekében bármelyik képviselőjelöltjük kész visszalépni. "A Fidesz leváltására készül a Demokratikus Koalíció is, ehhez azonban közös lista, közös miniszterelnök és közös egyéni jelölt kell az ellenzéki oldalon" - mondta a szóvivő.