Floridában nyaralnak a debreceni városvezetők

Vágólapra másolva!
A debreceni alpolgármester és a jegyző is tagja abból a helyi városvezetőkből álló társaságnak, akik egy floridai szakmai konferencián vesznek részt. Többen közülük azonban pálmafás és pecázós képeket tettek közzé magukról.
Vágólapra másolva!

A szürke novemberi időjárásból a napfényes Floridába menekült bő tucatnyi debreceni cég- és városvezető egy energetikai konferencia ürügyén – írja a csütörtöki Blikk. Az utazásra úgy derült fény, hogy az egyik részt vevő pálmafás, kókuszdiós képeket töltött fel magáról a Facebook-oldalára, amelyeket később, miután cikk jelent meg róla a Vagy.hu-n, letörölt.

A debreceni polgármesteri hivatal a Blikk-kel azt közölte, hogy a debreceni jegyző, Szekeres Antal és az alpolgármester, Pajna Zoltán a saját költségén, a szabadsága terhére utazott el a floridai szakmai konferenciára. Szintén szabadsága alatt vesz részt a konferencián Nyíri László, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. vezetője, aki pár évvel korábban egy debreceni önkormányzati cég éléről érkezett Miskolcra.

Nyíri László magánútját kötötte össze egy konferenciával, és saját költségén tartózkodik külföldön – válaszolt a Blikk kérdésére a miskolci polgármesteri hivatal.

A Blikk kereste a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, Litauszki Róbertet és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezetőjét, Csonka Tibort, de munkatársaik csak annyit közöltek, hogy szabadságon, illetve külföldön vannak. A Blikk úgy tudja, hogy ők is tagjai a nagyjából 15 fős floridai csapatnak, amely a hét végén tér vissza Magyarországra.

A Blikk úgy tudja, hogy a floridai Orlandóban jelenleg is zajlik egy konferencia a megújuló energiáról. A rendezvényre 22 ezer résztvevőt várnak. A lap megkereste a szervezőket, hogy köztük vannak-e a debreceniek, de azt a választ kapták, hogy nincsenek magyar vendégeik.

Mindenesetre a túrán részt vevő vezetők nem unatkozhatnak Floridában – írja a lap. A Facebookra feltett képek tanúsága szerint volt, aki tengeri horgászaton vett részt egy jachton, meglátogattak egy aligátortelepet, vagy egyszerűen csak kókuszdióból szürcsölték a kókusztejet a pálmafák alatt.