A saját életén alapuló könyvvel az a célja, hogy mindenkit megóvjon attól, hogy az ő sorsára jusson.

Bűnmegelőzési könyvet ír a szegedi Csillag börtönben Weiszdorn Róbert, akit a móri vérengzés miatt ítéltek el negyven évre. A könyvvel az a célja, hogy mindenkit megóvjon attól, hogy az ő sorsára jusson – írja a Blikk. Weiszdorn a tervei szerint saját életén keresztül mutatja majd be azokat a pontokat, amelyeket ha elkerült volna, most boldogan nevelné három gyerekét otthon.

Egyik ilyen szerinte az, hogy megismerkedett bűntársával, Nagy Lászlóval. Szerinte ha mindenki kerüli a zűrös barátokat, nem kerülhet bajba. A bankrabló arra figyelmeztet, senkinek sem szabad azzal áltatnia magát, hogy csak egy bűncselekmény lesz, azután minden megy tovább a régiben. Weiszdorn – elmondása szerint – is ilyen ábrándokban ringatta magát, többek között abban a sorsdöntő pillanatban, amikor Nagy megkérte, hogy tartson terepszemlét a móri bankban. Azt mondogatta, először és utoljára – így is tett, és a következő pillanatban máris ott volt az évszázad mészárlásánál.

A könyvet az elítélt férfi főként azoknak a rendőröknek szeretné ajánlani, akik „újjászülettek" a vérengzés napján. A járőrök igazoltatták Nagyot és Weiszdornt a bankrablás után pár perccel. Ha lebuknak, Nagy szitává lőtte volna őket. Weiszdorn szerint a rendőröknek érezniük kell: soha nem tudhatják, kikkel állnak szemben.

Weiszdorn ügyvédje szerint a férfi nagy lendülettel készül a könyvre. 2002. május 9-én, a móri bankrablás idején Weiszdorn volt az, aki rálőtt a biztonsági őrre, majd – magát őrnek kiadva – a pénzintézet ajtajába állva küldte el az érkezőket. A nyomozók szerint mindeközben társa, Nagy László lemészárolt nyolc embert. Ő még a nyomozás alatt megölte magát a cellájában.