Debrecen nem firtatja, ki utazott Floridába

Vágólapra másolva!
Magánúton, a saját pénzükön utaztak Floridába a debreceni vezetők, ezért a debreceni polgármesteri hivatal nem indít vizsgálatot az ügyben - közölte a hivatal az Origóval. A  Blikk a héten arról számolt be, hogy több debreceni önkormányzati és cégvezető Floridába utazott egy energetikai konferencia miatt, és titkolják, ki fizette a tenegerentúli utazást.
Vágólapra másolva!

"Néhány debreceni vezető szabadsága ideje alatt külföldi utazáson vesz részt. Mivel magántermészetű útról van szó, ezért természetesen az utazással járó minden költségüket maguk fedezik" - ezt a választ adta az Origónak a Debreceni Polgármesteri Hivatal arra a kérdésünkre, hogy pontosan kik és miért utaztak Floridába, és ki finanaszírozta az utazást.

A Blikk a héten írt arról, hogy a debreceni alpolgármester és a jegyző is tagja annak a helyi városvezetőkből álló társaságnak, amely egy floridai energetikai konferencián vesz részt a napokban. A dolog úgy derült ki, hogy többen a csapatból pálmafás és pecázós képeket tettek közzé magukról. A lap arról is beszámolt, hogy az egyik debreceni önkormányzati képviselő vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ügyben, mert nem egyértelmű, hogy közpénzből utaztak-e a városvezetők és cégvezetők.

A debreceni polgármesteri hivatal most azt mondta, hogy a debreceni vezetők magánúton vannak, így nem a város állja a költségeket. A hivatal éppen emiatt nem is tud információt adni arról, hogy ki, hol, mit csinált Floridában. "A munkatársakat semmi nem kötelezi, hogy számot adjanak a munkáltatójuknak arról, hogy szabadságuk ideje alatt merre járnak, kiknek a társaságában és milyen rendezvényeken vesznek részt" - írta a hiavatal, amely hozzátette: "így vizsgálatot sem kívánunk indítani az ügyben".