Közmunkások húzták fel a Nemzeti emlékezés házát Hajdúbagoson

Vágólapra másolva!
Száz közmunkás, másfél év alatt húzta fel a hajdúbagosi temetőben a Nemzeti emlékezés házát. A helyiek dobták rá össze a pénzt, szám szerint 12 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Az országban egyedülálló módon közadakozásból, közfoglalkoztatottak építették fel Hajdúbagoson a Nemzeti emlékezés házát, amelyet szombaton adtak át a helyi temetőben. 100 közmunkás másfél év alatt építette fel az emlékezés házát a helyi lakosok 12 millió forintos közadakozásából – mondta el Szabó Lukács Imre (független) polgármester. Az épület az egész történelmi Magyarországot megtestesíti: a felhasznált építőanyagok helyből, illetve a székelyföldi Zetelakáról és a Felvidékről érkeztek - tette hozzá.

Jakab István (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke utalt arra, hogy az új alaptörvény elfogadásával olyan új értékrend jött létre, amelynek alapján a nemzet határon belül és túl élő tagjai valóban képesek együtt gondolkodni és építeni a nemzetet. Tőkés László európai parlamenti képviselő azt mondta, a jelenlegi egyház- és művelődéspolitika - minden gyengesége mellett - azért jó, mert helyére akarja állítani a nemzetet, a hitet, hogy a magyarság megtalálja a helyét a Kárpát-medencében.