Nagyobb gondok is vannak, mint a csaló sebész

Vágólapra másolva!
Más szakmákban is vannak visszaélések, nem kell ebből ekkora ügyet csinálni - így reagált több plasztikai sebész is arra, hogy a NAV többszáz millió forintos adócsalással gyanúsítja egyik, országosan ismert kollégájukat. A sebészek között mennek a telefonok, hogy kiről lehet szó, arra mindenkinek van egy tippje.
Vágólapra másolva!

Csak találgatnak egymás között a plasztikai sebészek arról, hogy melyik cég titkolta el a gyanú szerint százmilliós nagyságrendben a bevételeit. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn közölte, hogy házkutatást tartottak egy országosan ismert plasztikai sebésznél, aki csupán a tízezer forintos nagyságrendű konzultációs díjakat és néhány műtéti díjat rögzített a hivatalos számlázó programban, miközben kétszáznál is több páciense volt, köztük milliós műtéteket fizetők is.

Azok közül a plasztikai sebészek közül, akiket felkerestünk, kivétel nélkül mindenki hallott az adócsalásról, de csak tippjeik voltak arról, hogy kiről is lehet szó. "Mennek egymás között a telefonok, mindenki elmondja, hogy kire gondol, de ezek csak feltételezések" - mondta az egyik népszerű sebész asszisztense.

Többen is azt a négy plasztikai sebészt sorolták fel, akik rendszeresen megjelennek a sajtóban és televíziós műsorokban szerepelnek. Őket is felhívtuk, közülük ketten azt mondták, hogy nem érintettek az ügyben, ketten viszont nem akartak velünk szóba állni, miután elmondtuk, hogy újságírók vagyunk és milyen ügyben keressük őket.

Ami a legmeglepőbb volt, hogy több plasztikai sebész sem értette, miért kell ekkora ügyet csinálni a csalás miatt. "Nem az a jellemző, hogy a milliós vagy százezres értékű műtéteket ne könyveljék le a plasztikai sebészek" – fogalmazott az egyik neves, idősebb plasztikai sebész, aki szerint nem ezzel van a legnagyobb gond az országban, ennél sokkal nagyobb összegek folytak már ki az állam kezei közül, például az olajügyek idején. Szerinte az elmúlt időszakban érezhetően rászálltak a plasztikai sebészekre, azért mert egy valaki csalt, nem kell azt gondolni, hogy mindenki ezt csinálja.

Hasonló véleményen volt egy másik orvos is, aki szerint minden szakmában lehet találni nem becsületesen adózókat. "Abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán igaz-e, amit a NAV állít, de, ha még igaz is, érdekes az is, hogy kinek állhatott érdekében, hogy kitudódjon az egész ügy" - mondta.