Mosonmagyaróvár is kap egy sportcsarnokot

Vágólapra másolva!
Egymilliárd forintból épül sportcsarnok Mosonmagyaróváron a helyi gimnázium udvarán.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd forintból épül jövőre 1200 ülőhelyes sportcsarnok Mosonmagyaróváron, és a város önkormányzatának csak minimális összeggel kell hozzájárulnia a beruházáshoz – írja keddi számában a Kisalföld.

Egy gimnázium udvarán épül fel a létesítmény, amelynek költségeiből 800 milliót a helyi társaságiadó-bevételből fedeznek, míg 240 milliós állami támogatás külön soron, nevesítve szerepel a 2014-es állami költségvetésben.

Az önkormányzatnak így a parkolók és az infrastruktúra kialakítására kell csak áldoznia, de a kiadás „vállalható mértékű Mosonmagyaróvár számára” – fogalmazott a lapnak Nagy István polgármester. A városvezető mindehhez hozzátette: a sportcsarnok építési engedélyét már kiadták, s majd annak jogerőre emelkedését követően indítják el a kivitelezés közbeszerzési eljárását.

A tervek szerint jövő év elején, a fagyok elmúltával megkezdődhet az építkezés, és a szeptemberben induló sportszezonra már átadják a létesítményt. A csarnok a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda, illetve a futsal igényeit maradéktalanul kielégíti, kisebb pályákból pedig több is elhelyezhető benne.