Megint elszólta magát egy fideszes a választásokról

Vágólapra másolva!
Habár a köztársasági elnök még nem tűzte ki a jövő évi országgyűlési választások időpontját, újabb kormánypárti képviselő beszélt tényként arról, hogy április 6-án lesz a választás. A fideszes Németh Szilárd jelentette ki, hogy az április 6-i választásokon fog indulni.
Vágólapra másolva!

A fideszes Németh Szilárdot a Tv2 Mokka című műsorában kérdezték meg arról, hogy képviselőként vagy polgármesterként politizálna 2014 után. Németh Szilárd azt válaszolta, hogy a Fidesz csepeli választókerületi elnöke, és "úgy néz ki, hogy az április 6-i országgyűlési választásokon fogok indulni".

Németh Szilárd kijelentése azért érdekes, mert Áder János államfő még nem tűzte ki a választások időpontját, vagyis jelenleg senki nem tudhatja, mikor mehetünk szavazni tavasszal. Az alaptörvény csak annyit ír elő, hogy áprilisban vagy májusban kell megtartani.

A kormánypártiak közül azonban nem Németh az első, aki tényként kezeli az április 6-i időpontot: néhány nappal ezelőtt Seszták Miklós KDNP-s képviselő a Parlamentben egy bekiabálásra válaszolva utalt arra, hogy április 6-án lehetnek a jövő évi választások. A képviselő később közölte, csupán vélelmezte, hogy április 6-án lesz a választás. Azt mondta, nagy valószínűséggel ez az időpont lehet megfelelő.